top of page
Tirsdager og torsdager våren 2020
Korsvoll school

Ved skolen vår har det vært diskusjoner om teknologi, skjermbruk og sosiale medier hos barna våre, og det ble våren 2019 gjennomført en skjermbrukundersøkelse blant de foresatte. En gjennomgående tilbakemelding fra foreldregruppen er at vi som foreldre trenger mer informasjon om hva slags teknologi og hvilken programvare som barna våre bruker eller møter både i og utenfor skolen.


Ved å arrangere “Tech Nights” forsøker vi å komme dette behovet i møte. Temakveldene arrangeres av FAU i samarbeid med skolen og AKS .

Kommende foredrag

 

Kveldsforedrag med inviterte foredragsholdere fra ulike institusjoner ved skolen utvalgte tirsdager og torsdager. Normalt er det 1 times foredrag med spørsmål og svar etterfulgt av tid til mingling og diskusjoner blant foreldrene. Foredragene holdes på Korsvoll skole. Se plan for datoer og temaer - og velkommen! Vi regner med å få til barnepass på AKS på disse eventene, slik at flest mulig får anledning til å delta. Hold av datoene for de foredragene du vil gå på allerede nå!

Eksakte klokkeslett vil bli annonsert. Normalt vil arrangementene vare fra 18-20 eller 19-21. Påmelding via hjemmesiden vil bli satt opp.

gudbrand%20_edited.jpg

Vi jobber også med å få på plass en sesjon om Apple Family Control Centre og Screen Time, samt en temakveld om EdTech. Følg med på denne siden for oppdateringer

Heading 1

Tidligere avholdte foredrag

unnamed.jpg

TORSDAG 13. FEBRUAR: SOSIALE MEDIER OG BILDEDELING 

18-20 (+) Gymsalen, Korsvoll skole

Frode Rensel skal gi oss et grundig innblikk i sosiale medier; Instagram, Snapshat, Facebook og TikTok – hva er de, hvordan brukes de og hvordan kan vi som foreldre bidra til positiv, god og trygg bruk av sosiale medier for barna våre.  I tillegg skal vi innom trygg bildedeling på nett, hva er greit og hva er ikke greit.  Basert på den erfaringen Barnevakten har gjort over tid vil vi få ta del i noen problemstillinger og eksempler på god såvel som dårlig bruk av både sosiale medier og bildedeling.

Frode jobber som sosialpedagogisk rådgiver og lærer (matematikk og musikk) i full tid, er far til fire og står midt i det som vi lærere og foresatte står overfor av utfordringer, på og utenfor nettet. Som fotballtrener for en gjeng 10-åringer, ser han også hvordan skjermen har inntatt fotballarenaen. Frode har også jobbet mye med psykisk helse i skolen i mange år, og har holdt webinaret «Confident me» for Itslearning og Dove som handler om barn og unge og kroppspress i medier.  

Beate_Våje.jpg

TORSDAG 27.FEBRUAR: SPILLKVELD  klokka 19-21

 

foredrag og spørsmål fram til ca 20.30 og tid til mingling og samtaler etterpå. For rom - se hovedinngangen på Korsvoll skole, vi velger lokaler etter antall påmeldte (se under).

 

Medietilsynet gir råd til befolkningen om barn og deres mediebruk basert på statistikk som innhentes regelmessig. De senere årene har vi sett et økende behov for informasjon og kompetanse rundt dataspill for foreldre. Gjennom Handlingsplanen mot spilleproblemer jobber vi i samarbeid med andre myndigheter med tiltak som skal gjøre at færrest mulig får problemer med dataspill, at det skal være mulig å få hjelp for de som trenger det, og at foreldre selv skal kunne løse sin families utfordringer på best mulig måte. Mye har skjedd på feltet de siste ti årene, og det er tydelig at det er en kløft mellom barn og foreldre når det kommer til dataspill som aktivitet. I kveld vil dere få informasjon om blant annet barn og dataspill, tiltak som finnes, hva aldersgrensene på spill egentlig betyr, og våre råd om pengebruk i spill.

Beate Våje har 20 års erfaring fra mediebransjen, inkludert noen år som spilldesigner i Funcom. Har selv spilt spill siden PacMan og Donkey Kong, og er nå gamer-mamma til tenåring.

Spartaco.jpg

TIRSDAG 10.MARS:  FORELDREKONTROLL I WINDOWS 10 OG XBOX ONE

 

klokken 18-20, Korsvoll Skole

Bli med og lær om hvordan foreldre kan veilede barns skjermbruk, både på Windows 10 maskiner, Xbox One og Android-telefoner. Vi vil gjennomgå et grunnleggende oppsett mot Windows 10 og Xbox One og se nærmere på de ulike mulighetene. Oppdag funksjoner for kontroll av pengebruk, valg av aldersgrenser for medieinnhold, total og tilgjengelig skjermtid på tvers av enheter, lokasjonsbaserte tjenester, med mer. Vi sees!

 

Spartaco Lyche Falchi jobber i utdanningsteamet hos Microsoft Norge. Han har flere års erfaring som ungdomsskolelærer og er kjent med mange av problemstillingene foreldre står ovenfor i en teknologisk hverdag i konstant utvikling.

Send påmelding til technights.krsvll@gmail.com og oppgi hvor mange som kommer fra dere, barnas klassetrinn og om dere ønsker barnepass på AKS. Det er anledning til å være igjen etter foredraget og diskutere temaet med andre foreldre. Har du spørsmål til foredragsholderen kan du sende dette på epost til oss.

eirik2.jpg

TORSDAG 19.MARS:  KODING FOR KIDSA - FOR VOKSNE!

Vil du gjerne kode med barna, men vokste opp uten en Commodore 64 på rommet? Fortvil ikke! Nordic Semiconductor kommer på besøk og setter fedre og mødre i gang med enkel koding. Vi bruker micro:bit, en liten og populær norsk-utviklet datamaskin på 5x5 cm med mye spennende funksjonalitet, sensorer og  et enkelt programmeringsspråk som gjør det lett å komme i gang med morsomme prosjekter som roboter, blinkende lys på skolesekker, bevegelsesalarmer og selvbyggede digitale musikkinstrumenter. Foreldrene tar med egen laptop for en hands-on introduksjon. På slutten av foredraget gir vi også informasjon om andre plattformer for programmering for voksne og barn, samt informasjon om kodetilbud på AKS og i Kodeklubben ved Korsvoll skole"

 

Eirik Midttun har jobbet hos Nordic Semiconductor i til sammen 12 år, hovedsakelig med programvareutvikling for små trådløse dingser med batteri. Høydepunktet i den karrieren var så klart å få være med å utvikle BBC micro:bit, for så hjelpe til med å introdusere den til Norge.

Tobias Dahl.png

TORSDAG 11.JUNI: DET STORE BILDET -  NY TEKNOLOGI FRAM MOT 2030

2010-tallet var perioden da en mobil gikk fra å være en klump i lomma til en skjerm alle har og bruker ofte. Den digitale hverdagen fram mot 2020 vil trolig bli helt annerledes igjen, og utviklingen vil bli påvirket av (minst) tre forhold: (1) nye teknologier – smarte klokker, ringer, personlige assistenter, briller med innlagt skjerm og tjenester basert på kunstig intelligens, (2) den dominerende markedsposisjonen til de store teknologiselskapene i Silicon Valley som Google, Amazon og Facebook og (3) lovgivning, reguleringer og anbefalinger i EU og USA. Vi prøver å gi et overblikk over hovedtrender og nøkkelaktører i denne utviklingen. En god forståelse av hva som driver utviklingen kan være en god måte å møte 'den neste bølgen' av ny teknologi på.

Tobias og Gudbrand startet med spillutvikling på gutterommet på 90-tallet, og har overlevd flere oppstarter og opphold i Silicon Valley. De reiser regelmessig på konferanser for å finne ut hva som skjer i tech-verden.

bottom of page